Home » Ryby i owoce morza, Zupy

Zupa z raków

9 września 2009 49 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

285020_crawfish_boilUgotować raki w osolonej wodzie z dodatkiem kminku i zielonej pietruszki. Następnie przełożyć na sito, miękkie mięso wydobyć z kleszczy i odwłoka  i włożyć do roztopionego masła, połączyć z mąką i mieloną papryką.

Rozprowadzić wywarem, w którym gotowały się raki, zagotować i przyprawić do smaku solą.

Składniki:
raki rzeczne 12 szt
zielona pietruszka 2 pęczki
mielona papryka 6 łyżeczek
mąka 2 łyżki
kminek 2 łyżki
masło 140 g
sól do smaku


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*