Home » Świąteczne

Wielkanocne jajka faszerowane wątróbką

27 lutego 2010 177 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

jajka-faszerowaneJajka obrać i przekroić wzdłuż na połówki a następnie wyjąć żółtka. Wątróbki opłukać, osuszyć i oprószyć mąką. Następnie usmażyć na oleju a potem wyjąć na talerzyk. Dwie cebule pokroić w plasterki i podsmażyć na tłuszczu który pozostał po smażeniu wątróbki. Następne cebulę pokroić w drobną kostkę.

Wątróbkę, trzy żółtka, surową i smażoną cebulę przełożyć na deskę i drobno posiekać. Dodać natkę, sezam i przyprawić solą, i pieprzem. Połówki białek napełnić farszem, a następnie ułożyć na półmisku udekorowanym liśćmi sałaty. Pozostałe żółtka rozkruszyć i pokroić nimi jajka.

jajko ugotowane na twardo 10 szt
wątróbka drobiowa 6 szt
cebula 4 szt
olej 6 łyżek
mąka 2 łyżeczki
posiekana natka pietruszki 2 łyżki
uprażone ziarna sezamu 2 łyżeczki
liść sałaty kilka szt
sól do smaku
pieprz do smaku


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*