Home » Świąteczne

Wielkanocne jajka faszerowane sardynkami

23 lutego 2010 28 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

jajka-faszerowaneJajka obrać i przekroić na pół, następnie wyjąć żółtka i przetrzeć je przez sito. Dodać osączone z oliwy sardynki, majonez, cebulę i sok z cytryny, curry, sól i pieprz. Bardzo dokładnie wszystko wymieszać. Następnie napełniamy masą połówki jaj i przybieramy je natką pietruszki, a także plasterkami cytryny. Układamy wszystko na półmisku który wcześniej dekorujemy sałatą.

jajka ugotowane na twardo 6 szt
mała puszka sardynek 1 szt
musztarda 1 łyżeczka
majonez 1 łyżka
drobno posiekana cebula 1 łyżeczka
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
plastry cytryny kilka sztuk
curry 1/2 łyżeczki
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*