Home » Headline, Świąteczne

Wielkanocne jaja z pikantnym farszem

28 lutego 2010 96 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

jajka-faszerowaneUgotować jaja na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na pół. Następnie delikatnie wyjąć żółtka i starannie utrzeć. Zemleć lub drobno posiekać szynkę, boczek i śliwki.
Następnie wymieszać z żółtkami, musztardą i przyprawami. Przygotowaną masą napełnić białka jaj. Na koniec ułożyć je na talerzu, polać majonezem wymieszanym ze śmietaną.

Składniki:
jajka 12szt
szynka 10 dag
chudy wędzony boczek 10 dag
śliwki marynowane 20 szt
musztarda 2 łyżeczki
majonez 4 łyżeczki
śmietana 12% 4 łyżeczki
zielenina
sól do smaku
pieprz do smaku


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*