Home » Featured, Świąteczne

Wielkanocne jaja faszerowane tuńczykiem

25 lutego 2010 280 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

jajka-faszerowaneJaja obrać i przekroić wzdłuż, a następnie wyjąć żółtka i starannie utrzeć je z majonezem, rozdrobnionym tuńczykiem i chrzanem. Osolić do smaku. Wypełnić połówki białek masą tak aby uzyskały kształt całych jaj a potem z reszty majonezu oraz szpinaku przyrządzić sos. Wymieszać go z natką i rozsmarować na dnie półmiska. Faszerowane jajka przybrać małymi rzodkiewkami lub ćwiartkami pomidorów i ułożyć na półmisku z sosem.

jajko ugotowane na twardo 8 szt
puszka tuńczyka w sosie własnym 2 szt
majonez 8 łyżek
chrzan 2 łyżki
drobno posiekana natka pietruszki 4 łyżki
ugotowany i dokładnie zmiksowany szpinak 2 łyżki
rzodkiewki lub pomidory
sól do smaku


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*