Szaszłyki z krewetek
Składniki:
Krewetki 1/2 kg
czerwona papryka 2 świeże
cebulki marynowane 1 słoik
przyprawa do ryb
oliwa 100 ml
zmiksowane ząbki czosnku 8 dużych
cebula 1
białe wytrawne wino 1/2 szklanki
czosnek 4 ząbki
oliwa do smażenia
sos tabasco kilka kropli
Przygotowanie:
Marynować krewetki przez ok. 2 godziny, potem nadziewać je na patyczki nadając im kształt podkówki. Miedzy krewetkami nadziać kawałki papryki i posypać przyprawą do ryb, piec na grillu. Upieczone krewetki posmarować przygotowanym sosem.
Sos proponujemy przygotować podsmażając cebule z czosnkiem i dodając 1/2 szklanki białego wytrawnego wina a także kilka kropli sosu tabasco, następnie dusić wszystko 3 minuty.
Dodaj komentarz!