Home » Featured, Ryby i owoce morza

Szaszłyki z krewetek

4 lutego 2010 29 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

szaszlyki_z_krewetekSkładniki:
Krewetki 1/2 kg
czerwona papryka 2 świeże
cebulki marynowane 1 słoik
przyprawa do ryb
oliwa 100 ml
zmiksowane ząbki czosnku 8 dużych
cebula 1
białe wytrawne wino 1/2 szklanki
czosnek 4 ząbki
oliwa do smażenia
sos tabasco kilka kropli

Przygotowanie:
Marynować krewetki przez ok. 2 godziny, potem nadziewać je na patyczki nadając im kształt podkówki. Miedzy krewetkami nadziać kawałki papryki i posypać przyprawą do ryb, piec na grillu. Upieczone krewetki posmarować przygotowanym sosem.
Sos proponujemy przygotować podsmażając cebule z czosnkiem i dodając 1/2 szklanki białego wytrawnego wina a także kilka kropli sosu tabasco, następnie dusić wszystko 3 minuty.


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*