Home » Makarony i pasty

Spaghetti w parmezanie

9 września 2009 14 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

1077353_spaghettiMakaron ugotować w lekko osolonej wodzie z paroma kroplami oliwy. Odcedzić i odstawić na bok. Na gorący tłuszcz wrzucić zmiażdzony czosnek, dodać pomidory z sosem i trzy łyżki parmezanu. Gdy jest gęsty, dodać drobno posiekaną bazylię i znowu obficie posypać parmezanem. Sosem polać półmisek z makaronem.


Składniki:
koncentrat pomidorowy 1 puszka
ząbki czosnku 6 ząbki
oliwa 2 łyżki
świeżo starty parmezan 6 łyżek
bazylia 1 pęczek
krótkie rurki gotowanego makaronu 1 kg


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*