Home » Featured, Sosy

Sos z czarnych oliwek

8 września 2009 61 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

black_olivesWywar mięsny i oliwki rozetrzeć na gładką masę wraz z rozgniecionym czosnkiem i anchois. Dodać kapary, oliwę, sól, pieprz i ocet winny do smaku. Dokładnie wszystko wymieszać.

Składniki:
czarne oliwki bez pestek 20 szt
posiekane kapary kilka
wywar z drobiu 60 ml
oliwa z oliwek 10 ml
czosnek 2 ząbki
ocet winny 3 łyżki
filety anchois 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (1 (ilość głosów), średnia ocena: 5,00)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*