Home » Sosy

Sos grecki

12 września 2009 6 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

1sosyObrać i umyć warzywa, następnie zetrzeć na grubej tarce. Na rozgrzanym oleju podsmażyć, dodać pól szklanki wody, przykryć i dusic ok. 10 minut. Dodać przecier pomidorowy. Wszystko przyprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem, papryką i musztardą.

Składniki:
1 marchew 30 g cebuli
1 korzeń pietruszki 60 g oleju
1/4 selera
1 łyżeczka musztardy
1 szklanka przecieru pomidorowego
sól, pieprz,papryka,cukier


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*