Home » Mięso

Schab w migdałach

23 lutego 2010 55 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

schab_grillowanySchab natrzeć marynatą, głęboko ponakłuwać, polać sokiem z cytryny i winem (łyżkę wina zostawić), włożyć do lodówki na trzy godziny. Obwiązać schab białą nicią, obsmażyć na rozgrzanej margarynie i piec około godziny w temperaturze 180 stopni, polewając wytworzonym sosem.

Płatki migdałowe wrzucić do torebki foliowej, pokruszyć, połączyć z miodem i łyżką wina.

Wyjąć pieczeń, zdjąć nitkę, pokryć schab pastą migdałową i ponownie wstawić do piekarnika na 10-15 minut.

Składniki:
schab bez kości 1,5 kilograma
wytrawne, białe wino 1/3 szklanki
margaryna 2 łyżki
miód 3 łyżki
płatki migdałowe 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
marynata staropolska do mięs i drobiu
sól
pieprz czarny mielony

Źródło: http://pl.wikibooks.org/wiki


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*