Home » Sałatki i pasty

Sałatka hiszpańska

12 września 2009 29 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

1salatkiUmyć i osuszyć paprykę i pomidory. Pomidory pokroić na ósemki a paprykę na małe paski. Cebulę natomiast pokroić w plasterki. Włożyć wszystko do miski i wymieszać. W oddzielnej miseczce przygotować sos – wlać sos Worchester, zmieszać z octem winnym i odrobiną cukru, soli i pieprzu,  wymieszać z oliwą i posiekanym rozmarynem.

Gotowym sosem polać warzywa i wymieszać, a następnie przyprawić do smaku pieprzem ziołowym. Po wierzchu posypać kaparami i czarnymi oliwkami pokrojonymi w plasterki. Można udekorować gałązką świeżych ziół ale przed samym podaniem.

Składniki:
pomidory 8 szt
cukier do smaku
cebula 2 szt.
sos Worchester 2 łyżki
zielone papryki 2 szt.
ocet winny 2 lyżki
czarne oliwki 1 słoiczek
świeży rozmaryn 1 szt
kapary 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
ziołowy pieprz do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*