Home » Ryby i owoce morza

Pstrąg pieczony

4 lutego 2010 17 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

732075_ingredients_for_a_meal

  • 1 duży pstrąg

  • 6 szt cytryny

  • 6 szt ząbki czosnku

  • 1/2 szklanki woda

  • do smaku trawa cytrynowa

  • do smaku świeży imbir

  • do smaku pieprz

Dużego pstrąga oprawic, umyc, natrzec cytryną, pieprzem i czosnkiem. Zostawic na godzinę. W garnku zagotowac 1/2 szklanki wody z sokiem wyciśniętym z 6 cytryn, imbirem i trawą cytrynową. Delikatnie włożyc rybę do garnka i gotowac bez przykrycia na małym ogniu przez 15-20 min, posolic. Podawac z gotowanymi kartoflami z wody.



1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*