Home » Headline, Mięso

Pieczeń cielęca w sosie kawiorowym

13 maja 2010 20 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

pieczenSkładniki:
pieczeń cielęca 1 szt
bulionu 1 szklanka
słoniny 20 dg
1 szklanka wina, 1 łyżka soku cytrynowego
marchew 1 szt
masła 1 łyżka
cebula 1 szt
kawior 3 łyżki
1 pietruszka
pieprzu 2 ziarnka
por, seler po 1 szt
goździków 6 szt
bulionu 1 szklanka
liście bobkowe 4 szt

Przygotowanie:
Naszpikować pieczeń słoniną a następnie dno rondla wyłożyć plastrami słoniny i pokrojoną włoszczyzną. Pieczeń zalać bulionem i winem, a następnie wsypać liść bobkowy, goździki, pieprz i skórkę cytrynową. Wszystko dusić pod przykryciem do miękkości, przewracając od czasu do czasu. Kiedy mięso już będzie miękkie, kroimy je na plastry, a następnie zalewamy sosem.

Przygotowanie sosu : Odlewamy sos z duszonego mięsa, a następnie zbieramy tłuszcz. Włożyć trzy łyżki niesłonego kawioru, bulion, masło i sok cytrynowy. Gotujemy.

Przepis dodała: Kornelia


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*