Home » Napoje i drinki

Lemoniada miętowa

22 lutego 2010 25 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

1drinkiUmyte, nieobrane cytryny kroimy na cienkie plasterki. Wrzucamy do dzbanka, zasypujemy cukrem. Zalewamy przegotowaną, gorącą wodą. Do nieco ostudzonej wody z cytryną wrzucamy kilkanaście listków mięty urwanych palcami z gałązki. Mieszamy całość aż do rozpuszczenia cukru. Odstawiamy do ostygnięcia (pamiętać o wyciągnięciu cytryny po naciągnięciu), a potem do oziębienia w lodówce.

cytryny 2 szt
przegotowana woda 2 litry dobrej,
świeża mięta 1 garść
kostki lodu
cukier wg. uznania (ok. 10 dkg)

Źródło: http://www.wikikuchnia.org/wiki


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*