Home » Headline, Makarony i pasty

Lasagne z kurczakiem

4 lutego 2010 320 odsłon 2 komentarzy Print This Post Email This Post

lasagneSkładniki:
filet z udek kurczaka 0,5 kg
pieczarki 85 g
gotowe płaty lasagne 250 g
sos pomidorowy 1,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

ser ricotta 225 g
naturalny jogurt 200 ml
jajka 2 szt
parmezan 2 łyżki
gałka muszkatołowa szczypta

Przygotowanie:
Zawinąć filety w folię i dokładnie pobić tłuczkiem, a następnie przyprawić solą i pieprzem. Natłuścić olejem formę do lasagne lub naczynie żaroodpo rne, na dno wlać cienką warstwę sosu. W naczyniu z wodą namoczyć 4 płaty lasagne, ułożyć na dnie formy – obficie polać sosem. Następnie położyć warstwę filetów, a na nich warstwę pokrojonych pieczarek. Namoczyć w wodzie kolejne 4 płaty lasagne i ułożyć je na pieczarkach – polać resztą sosu. Połączyć wszystkie składniki polewy i polać nią lasagne, zetrzeć kawałek parmezanu i posypać nim potrawę, obłożyć wiórkami masła. Piec w nagrzanym piekarniku 35-40 minut. Przed podaniem pozostawić na 10 minut, aby potrawa wchłonęła cały sos.

Źródło: http://www.wikikuchnia.org/wiki


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (1 (ilość głosów), średnia ocena: 5,00)
Loading ... Loading ...

2 Comments »

  • Anonim said:

    noi?

  • MarysiaZ said:

    Od jutra rozpoczynam odchudzanie, kto się odchudzanie ze mną? Nie będzie łatwo ale trzeba się wziąć za siebie. Mam już dobry sposób na chudnięcie, wszyscy którzy są chętni proponuje zacząć od wipisania w google – xxally radzi jak szybko schudnąć

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*