Home » Ryby i owoce morza

Krewetki z grilla

7 lutego 2010 12 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

Najpierw przygotować marynatę z jogurtu, sproszkowanego kuminu, chili, kurkumy, czosnku, soli i pieprzu. Następnie do tak przygotowanej marynaty włożyć obrane krewetki i odstawić to na 20 minut. Po wyjęciu krewetek z marynaty, nadziewać je na patyki do szaszłyków i piec na grillu ok. 3 minuty.

Składniki:
surowe krewetki
pokrojona papryczka chili 1 szt
jogurtu naturalnego 150 ml
kurkuma 1/2 łyżeczki
kumin 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek do smaku


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*