Home » Ryby i owoce morza

Krewetki w sosie czosnkowym

10 września 2009 304 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

homar1Opłukać i osuszyć krewetki z zalewy. Następnie na dobrze rozgrzanej oliwie smażyć ok. 5 minut. Obrać czosnek i pokroić w cienkie plasterki. Następnie myć natkę, osuszyć i posiekać. Do krewetek na patelni wlać sok z  cytryny i dodać natkę a także czosnek.

Dusić wszystko przez chwilę mieszając. Następnie przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Składniki:
krewetki z zalewy 8 szt
pęczek natki 1 szt
oliwa 6 łyżek
sok i starta skórka 1 cytryna
czosnek 2 ząbki


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (1 (ilość głosów), średnia ocena: 2,00)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*