Home » Świąteczne

Kotlety grzybowe

24 lutego 2010 7 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

IMG_0457Najpierw zalać na noc zimnym przegotowanym mlekiem umyte grzyby. Następnie dodać szklankę wody i ugotować do miękkości i osączyć przez sito. Następnie delikatnie oprószyć pieprzem i solą i panierować w jajku, mące i tartej bułce. Następnie smażyć na oleju. Nie odsmażać, podawać zaraz po przygotowaniu.

duże kapelusze suszonych prawdziwków
olej do smażenia
mleka 2 szklanki
mąki 1 łyżka
pieprzu i soli szczypta
jajko 1 szt
tartej bułki 1 łyżka


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*