Home » Drób

Kotlet De Volaille

22 lutego 2010 28 odsłon 1 komentarz Print This Post Email This Post

P1010165 crOczyszczone piersi umyć, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem na cienką warstwę tak, aby nie porobić dziur. Następnie nałożyć masło i zwinąć w rulon zaciskając końcówki by podczas pieczenia nie wypłynęło masło.

Roztrzepać jaja, przygotować na talerzach mąkę i przesianą tartą bułkę, kotlety panierować w mące, jajku oraz bułce, formując w rękach z mięsa stożek. Rozgrzac olej na głębokiej patelni, smażyć w głębokim oleju. Położyc na każdym kotlecie krążek masła i plasterek cytryny. Podawać z zielonym groszkiem lub marchewką .

Składniki:
piersi z kur lub kurczaków 2 szt
masło 2 łyżki
małe jaja 2 szt
maka 1-2 łyżki
tarta bułka 3 łyżki
olej
sól

Źródło: http://www.wikikuchnia.org/wiki


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

One Comment »

  • JustysiaX said:

    Muszę się wam pochwalić w koncu zrzuciłam – 6 kg. Przeszukalam chyba caly polski internet zeby znalezc coś na odchudzanie i znalazłam. Wygoglujcie sobie: xxally radzi jak szybko schudnać

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*