Home » Headline, Mięso

Gulasz myśliwski

22 lutego 2010 27 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

_MG_0371Mięso pokrój na kawałki, oprósz solą i mąką. Smaż na tłuszczu na rumiano, przełóż do rondla. Zalej mięso rosołem i duś na wolnym ogniu pod przykryciem, aż będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodaj przecier pomidorowy, mielone ziarna jałowca oraz ogórki kwaszone pokrojone w paski.

Sporządź zawiesinę z mąki, połącz z sosem, zagotuj. Podawaj z makaronem, ziemniakami lub kaszą.

Składniki:
wieprzowina bez kości 1 kg
mąka 2 dag
tłuszcz 8 dag
koncentrat pomidorowy 1,5 dag
rosół
ogórek kwaszony średniej wielkości 1 szt
zmielone ziarna jałowca
szczypta
sól

Źródło: http://www.wikikuchnia.org/wiki


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*