Home » Przystawki

Frittata

22 lutego 2010 8 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

frittataWarzywa umyć, cukinię i papryki wydrążone z pestek drobno pokroić, cebulę skroić na talarki. Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucić cebulę i paprykę, smażyć na małym ogniu kilka minut. Po chwili dodawać cukinię i drobno pokrojony czosnek. Smażyć na małym ogniu mieszając intensywnie przez ok. 10 minut.

Do warzyw wlać połączone jajka z solą, pieprzem i żółtym serem, smażyć na małym ogniu ok. 5 minut, aż jajka się zetną. Delikatnie przewrócić prawie gotową potrawę na drugą stronę. Smażyć ok. 1-2 minuty.

kilka łyżek oliwy
1 mała cukinia
1 czerwona cebula
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
2 ząbki czosnku
szklanka startego żółtego sera
6 jaj
sól, pieprz do smaku


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*