Home » Drób

Bażant duszony

12 września 2009 21 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

1drobUmytego i wypatroszonego bażanta włożyć do garnka z tłuszczem i dusić pod przykryciem na małym ogniu razem z pokrojoną w plasterki marchwią, skórką otartą z cytryn i przyprawami, od czasu do czasu polewając czerwonym winem. Bażanta wyjąć z garnka; wywar przecedzić, wymieszać z kwaśną śmietaną, jeszcze raz zagotować a na koniec zalać nim pokrojonego już na porcje bażanta.

Składniki:
bażant 1 szt
cebula 1/2
pieprz kilka ziarnek
czerwone wino 1/4 l.
marchew 2 szt
kwaśna śmietana 1 filiżanka
tłuszcz 70 g
sól
skórka z 2 cytryn


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*