Home » Zupy

Barszcz czerwony

11 września 2009 15 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

1zupaUmyć grzyby, następnie namoczyć i ugotować. Obrać buraki, opłukać, pokroić w słupki lub kostkę, zalać 1,5 litra wody, następnie dodać obrany czosnek i cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i posolić do smaku. Wszystko gotować ok. 10 minut, następnie dodać ocet i odstawić na 15 minut. następnie przecedzić przez sito.

Do gorącego barszczu wsypać barszcz z torebki i  wymieszać, w następnej kolejności dodać wywar z grzybów i połowę pokrojonych  grzybów. Doprawić pieprzem, solą i majerankiem.

Składniki:
buraczki czerwone 500 g
ziele angielskie 4 ziarna
barszcz czerwony z torebki 1 opakowanie
cebula 1 szt
czosnek 4 ząbki
ocet 1  łyżka
liść laurowy 1 szt
majeranek, sól, pieprz do smaku


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*