Home » Świąteczne, Zupy

Barszcz czerwony wigilijny

11 września 2009 21 odsłon brak komentarzy Print This Post Email This Post

1wigiliaW pierwszej kolejności moczymy kapelusze grzybów, następnie gotujemy je aż do  miękkosci w tej samej wodzie, w ktorej sie moczyly. Obieramy buraki, włoszczyznę i przyprawy gotujemy to wszystko ok 30 minut. Następnie wywar z buraków cedzimy przez geste sitko

i dodajemy przecedzony wywar z grzybów, kwas buraczany, przyprawiamy sola, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Potem odstawiamy aby smaki się połączyły.

Składniki:
buraki 4 szt
kapelusze borowików kilka duzych
włoszczyzna pół porcji
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sol, ziarna pieprzu i ziela angielskiego
cukier
sok z cytryny
2 szklanki kwasu buraczanego
lisc laurowy


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (nie oceniano)
Loading ... Loading ...

Dodaj komentarz!

Możesz także włączyć powiadamianie o komentarzach w formie kanału RSS.

*